Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Kurs i informasjonssikkerhet basert på Normen for medisinsk-teknisk personell

Arrangør

Direktoratet for e-helse

Sted

Direktoratet for e-helse
Verkstedveien 1
Oslo, Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
https://ehelse.no/konferanser/leverandormote-om-velferdsteknologi-hos-direktoratet-for-e-helse

Direktoratet for e-helse inviterer til kurs i informasjonssikkerhet basert på Normen for medisinsk-teknisk personell. Direktoratet åpner opp for at interesserte fra leverandørene også kan delta.

Generisk invitasjon med kursplan (pdf)

Kursinnhold

Kurset tar utgangspunkt i Normens veileder for medisinsk utstyr – personvern og informasjonssikkerhet. Etter å ha gjennomført kurset,  skal deltakerne være bedre i stand til å implementere Normens krav til behandling av helse- og personopplysninger i medisinsk utstyr med tilhørende systemløsninger og applikasjoner på en praktisk måte.

Kurset er to-delt:

  • Dag 1 – grunnleggende del for alt medisinsk-teknisk personell
  • Dag 2 – fordypningsdel for personell med oppgaver knyttet til anskaffelse, drift og installasjon av it-systemer

Kurset ble første gang gjennomført våren 2017 som obligatorisk kurs for alt medisinsk-personell i Helse Midt-Norge. Kurset er et samarbeid med NHN / HelseCERT.

Mål med kurset

Kurset skal bidra til å skape felles forståelse for trusler, krav og tilnærming til informasjonssikkerhet hos virksomheter som benytter medisinsk utstyr. Kurset skal hjelpe deltakerne til å implementere Normens krav til behandling av helse- og personopplysninger i medisinsk utstyr med tilhørende systemløsninger og applikasjoner på en praktisk måte.

Målgruppe

Medisinsk-teknisk personell / ledere som har ansvar for drift og vedlikehold av utstyr, samt medisinsk-teknisk personell som jobber med anskaffelse, drift og installasjon av it-systemer. Relevant samarbeidende personell (f.eks. klinisk personell, IKT, informasjonssikkerhet, anskaffelse og juridisk).

Dette er samme kurs som direktoratet kjørte i alle helseregioner 2017, der nær 300 deltakere fra med. tek miljøene og samarbeidende miljøer deltok.

Påmelding

sikkerhetsnormen@ehelse.no

Se også mer info, samt kursplan her

Gratis deltagelse. Deltagerne betaler selv for lunsj.